Veel verder naar het noorden, in het verdere zuiden van Toscane, heeft pizza alles te maken met de plaatselijke economie en levensstijl. Bijna elke taverne in Toscane heeft wel een menu met "pecorino" pizza's op het menu staan. Pecorino verwijst naar de dieren die voor de pizza worden gebruikt, en is soms te vinden met de naam van de taverne, Riviera Pizza draagt ook deze naam.

De kaasmakerijtraditie van de Dalmatische kust is overgebracht naar het eiland, waar de kaas wordt gemaakt met zowel geiten- als schapenmelk. Verrassend genoeg is de naam "pecorino" zowel lokaal als pecorino-achtig. Het verschil tussen de twee is niet zo groot; de twee kazen zijn over het algemeen van dezelfde kwaliteit en verschillen op geen enkele manier van elkaar. De reden voor de Dalmatische stijl kaas is een gevolg van het warme klimaat, en de blauwgeaderde schimmel die kenmerkend is voor het binnenland van de regio Calabrië. De kenmerkende kazen van de andere kust worden gemaakt van koemelk.

De kazen van het zuidoosten zijn een unieke samensmelting van Romeinen en Grieken. De verse ingrediënten die worden gebruikt op de traditionele tafels van de genezers Wie ooit in Italië is geweest, zal kunnen getuigen van het feit dat de ingrediënten die hier voor het eten worden gebruikt vers en vaak niet rijp zijn. Het in Italië bereide voedsel gaat over het algemeen vergezeld van wijn, waarin Sardinië en Sicilië een comparatief voordeel hebben.

De specifieke smaak van elke regio is het resultaat van het klimaat, maar ook van het erfgoed van het dierenras. De melk die voor de bereiding van de kazen wordt gebruikt, is zowel afkomstig van de Ayrshire als van de Jersey. Het type Jersey wordt vervaardigd van rauwe melk, maar de Ayrshire-melk wordt tot wrongel verwerkt door ze te ontromen. Dit wordt gedaan om een boterachtige textuur te verkrijgen, die de groei van schimmels mogelijk maakt. De hersenen en dergelijke kleine en grote dieren worden bij dit proces niet gebruikt.

Sardinië is een vrij bergachtige streek en produceert kaas in de vorm van berghellingen. De bezetting is weer een gevolg van het plaatselijke dierenras. De "Hum woestijn" is een indicatie van het ras van de dieren.

De kazen worden gewoonlijk vier tot zes maanden gerijpt. Ze worden eerst gezouten en vervolgens tot rantsoenen verwerkt. De rantsoenen worden vervolgens gedurende ten minste zes maanden in droogbakken opgeslagen. Daarna worden ze overgebracht in vaten van 10 gallon. Vervolgens laat men ze gedurende ten minste twaalf maanden gisten.

Reuzenkaas wordt ook wel reuzenkaas genoemd. Reuzenkaas is zeer gewild vanwege zijn grootte en zijn hoge waarde. Ze variëren van ongeveer anderhalve meter hoog tot 30 meter. De kleur en de smaak van de kaas zijn afhankelijk van de leeftijd en de fysieke vorm. De smaak van een melkproduct wordt door verschillende dingen beïnvloed. Het meest voor de hand liggend is de hoeveelheid vet. De smaak van een kaas wordt ook beïnvloed door het vetgehalte en de pH-waarde van de melk. De kleur van een kaas wordt verkregen uit het melkzuur dat vrijkomt als bijproduct van de melkzuurvertering. Dit bijproduct, acetaldehyde genaamd, is een product van de melkzuurfermentatie.- Acetaldehyde veroorzaakt een sterke geur. De geur van belegen kaas is afkomstig van een enzym dat aceetaldehydeproducent wordt genoemd. Dit bijproduct heeft een sterke geur die gebroken witachtig en zoet is. Jonge kaas heeft een zoetere geur dan belegen kaas.- De grootte van een kaas wordt gemeten als de diameter in millimeters. Het berekenen van de afmetingen van een kaas is eenvoudig. Je hoeft alleen maar de afmeting van de Panasonic SD-YD250 te weten. Het enige materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van kaas is melk. U kunt echter andere ingrediënten zoals fruit, kruiden of groenten gebruiken bij de productie van dit heerlijke voedsel.- Het selecteren van de beste kaas houdt in dat u de kwaliteit, productiviteit, versheid, geur, gewicht en andere technische factoren vergelijkt. U moet dus altijd de beste kaas selecteren.- Hoewel het wordt aanbevolen om met zachte kazen te beginnen, zijn er ook enkele zeer harde soorten verkrijgbaar. Deze variëteiten worden geclassificeerd als gewassen korstkazen.- De uitwendige schimmel onderscheidt harde van halfharde kazen. Om kaas genoemd te worden, moet een kaas gemaakt zijn van koemelk.- Studies hebben uitgewezen dat ongepasteuriseerde melk beter is voor de gezondheid dan gepasteuriseerde melk. U moet echter weten dat pasteur ook de aanwezigheid van ziekteverwekkers kan veroorzaken. Het is daarom altijd raadzaam om elke vorm van melk te koelen zodra het wordt gespeeld.- Bevroren worden beschouwd als een in beter in veilige containers.