Printshop Nijmege

De meeste printerfabrikanten zullen de kosten van het afdrukken van zwart in detail onthullen, omdat dit de kleur is die het vaakst wordt gebruikt. Dit komt omdat zwarte inkt essentieel is voor het afdrukken, of u nu tekst of afbeeldingen afdrukt. De prijs van het afdrukken van zwart kan variëren, afhankelijk van het merk en model van de printer. Als u veel zwarte inkt gebruikt, kunt u wellicht geld besparen. Zwarte inkt kan worden gebruikt voor het printen op normaal papier, omdat de inkt niet zichtbaar is op de gedrukte pagina. Het wordt ook gebruikt voor het afdrukken op foto's en kleurenpapier om een grijstinteneffect te bereiken.

Als u op normaal papier afdrukt, zult u merken dat u slechts een kleine hoeveelheid zwarte inkt gebruikt, waardoor het goedkoper is om deze in bulk aan te schaffen. En als u alleen zwarte tekst op normaal papier afdrukt, kunt u wellicht veel meer pagina's per inktpatroon afdrukken dan met kleureninkt.

Standaard printer instellen op zwart-wit.

Om inkt te besparen, stellen veel gebruikers hun printer zo in dat deze alleen zwart-wit afdrukt. Dit vermindert de hoeveelheid inkt die wordt gebruikt bij het afdrukken van foto's of gekleurde documenten. Houd er echter rekening mee dat u de printerinstelling weer op kleur moet zetten wanneer u in kleur wilt afdrukken. Bovendien verspilt u inkt door in zwart-wit af te drukken.

Hergebruik is de sleutel bij printers.

Als u een inkjetprinter hebt, kunt u dezelfde inktpatronen steeds opnieuw gebruiken. Maar voordat u dat doet, moet u ervoor zorgen dat het inktniveau vol is. Zorg er ook voor dat u de inktpatronen hervult met hetzelfde merk inkt als de originele patronen. Het zal u misschien verbazen dat niet alle inktpatronen gelijk zijn. Sommige fabrikanten hebben hun receptuur gewijzigd en de kwaliteit van de inkt kan minder zijn dan die van het origineel.

Wanneer u inktpatronen hergebruikt, moet u ervoor zorgen dat u ze niet met water hervult. U doet uw inkjetpatronen er misschien geen plezier mee, maar het is een veel beter lot dan door het toilet te worden gespoeld.

Ken uw inkt voordat u hem koopt, of niet.

Voordat u uw volgende voorraad inkt koopt, zorg ervoor dat u weet hoeveel u afdrukt en hoe vaak. Op die manier kunt u berekenen hoeveel inkt u per keer moet kopen. Gemiddeld drukt een standaard kantoorprinter ongeveer 25 pagina's per inktpatroon af. De topmodellen kunnen tussen 35 en 40 pagina's printen. Dus als u 15 tot 20 pagina's per dag afdrukt, moet u uw inktpatronen elke 2 tot 3 weken vervangen.

Als u meer pagina's afdrukt, zult u uw inktpatronen eerder moeten vervangen. Vergeet ook niet dat als u inktpatronen hergebruikt, u ze minder vaak hoeft te vervangen, omdat de totale hoeveelheid afgedrukte pagina's veel minder zal zijn dan bij iemand die kleurenafbeeldingen afdrukt.

In het kort.

Er zijn veel printerfabrikanten die nu goedkopere inktprijzen aanbieden. HP biedt nu bijvoorbeeld een fles zwarte inkt van 100 ml aan voor slechts € 5,99. Dit maakt het ongelooflijk gemakkelijk om uw inktpatronen bij te bestellen, plus het bespaart u veel geld in vergelijking met het kopen van een nieuwe set inktpatronen.

Een andere printertip is ervoor te zorgen dat uw printer is ingesteld om in zwart-wit af te drukken. Hierdoor verbruikt u veel minder inkt wanneer u in kleur afdrukt. Zorg er ook voor dat u uw inktpatronen hergebruikt, in plaats van ze met water te vullen.