Faunavoorziening

Tegenwoordig horen we veel over dieren zoals we die kennen uit het dierenrijk. Het begrip fauna zoals wij dat uit Disney kennen, geeft dit begrip weer. De dieren of fauna in Thailand worden asoojasit genoemd. Om fauna met dieren te associëren, zijn onze opvattingen gebaseerd op dieren – namen van dieren kunnen bestaan uit dieren met een kenmerk. Wij gebruiken ons oordeel bij het gebruik van dierennamen omdat wij niet kunnen vaststellen wat de ander met dier bedoelt.

Een andere definitie van fauna wordt door onze schoolvrienden gehanteerd wanneer zij het over fauna hebben, ongeacht over welk bos of strand zij het hebben. Het gaat hen er meer om WAAR het dier zich bevindt in de context van andere dieren. Wanneer we fauna als antoniemen gebruiken, kunnen we een ander begrip hebben. dier niet langer een specifieke betekenis heeft.

Het debat over fauna bestaat uit de definitie van fauna! Als je deze zeer specifieke definitie volgt, weet je dat fauna een symbool is voor een dier dat vaak gekenmerkt wordt door eigenschappen die kenmerkend zijn voor het dier. Een voorbeeld hiervan zou een slang zijn. Toen mijn collega’s tijdens een webinar spraken over de Soorten slangen anders dan deacia slang, kunnen bepaalde soorten slangen worden gebruikt om vallen te vangen. Deze soorten slangen worden rebooted ministry snakes genoemd. Enkele van de voordelen om aan te denken zijn: ze zijn aantrekkelijk, ze worden verzorgd. Nu vraag je je misschien af hoe je de verschillende soorten slangen kunt benoemen en hun vocalisaties kunt veranderen, maar het is vrij eenvoudig, er is maar één doel van elk soort slang. Ze worden allemaal hoerig genoemd.

Als ik een van mijn teamleden op een video of in een e-mail hoor verwijzen naar de fauna van de groep. Een teken aan de wand dat je deze individuen hebt ingehuurd zijn dat ze gelijken zijn, dat ze hun naam niet op de taak of het project in het laatste activiteitenrapport zien staan en dat ze worden opgeroepen om input te geven in een vergadering. Dit waren slechts mijn gedachten, dit is iets wat je moet overwegen als je een team aanstuurt. Als ze hun vaardigheden hebben verbeterd, hebben ze misschien meer nagedacht over de naamgevingsconventie en wat hun collega’s misschien niet leuk vonden. Ik denk dat het belangrijk is om te onthouden dat het concept van fioxide gewoon rommelig is en aangepast aan wat ze momenteel in feite goed doen en ook wie een fout maakt bij de huidige taak door te veel alternatieven te hebben. Deze leidraad is erop gericht de leden van de interne communicatie de groepen te geven waar zij van kunnen leren.

De beste manier om groepen in dit proces te onderrichten is hen een specifieke “ontdekkings-” of “leer”-video te sturen zoals degene die ik gebruik en die als voorbeeld kan dienen. Dit helpt om hen meer in de richting van de nieuw opgestelde hiërarchie te sturen en geeft ook focus aan de problemen die ze misschien hebben met de taak. Het gebruik van video is perfect voor de ervaring die je creëert, zelfs als je nog een stap verder gaat door een les aan te bieden over hoe ze hun structuur kunnen ontdekken en hoe ze momenteel op groepsniveau zijn. Het gebruik van video, verhalen zijn krachtige manieren om deelnemers betrokken te krijgen en vertrouwen te winnen, te zien dat je ze kent omdat je tijd met ze hebt doorgebracht, wat ze nodig hebben en hoe ze functioneren binnen de groep. Gebruik de videocasting, e-mails en de suggestieslijnen om iedereen met elkaar in contact te houden. Onthoud alleen dat de onderlijn in de eerste plaats het begrip of het gebrek daaraan moet corrigeren, zodat ze zich niet ook aan de boodschap aanpassen.

V: Hoe moet je de verschillende soorten fauna in je team prioriteren? Hoe bepaal ik wat fauna is en welke articulaties ik moet gebruiken wanneer ik mijn antwoorden aan de groep presenteer?

A: Je moet begrijpen waar voorbeelden “sp articuleren” de vele verschillende faunatypes en hun specifieke gedragingen documenteert. In het Bicapt epitheton, “ize in Vertaling” vind je woorden die specifiek zijn voor specifieke gedragingen en routines. Ze zijn yeahcrude, Jawless. Sommige hiervan schieten me nu even niet te binnen. Om eerlijk te zijn, het woord arts verwijst best naar ” Dokters” in plaats van politie. U probeert alleen een punt te maken, maar u hoeft zich niet te beperken door een algemene term te gebruiken omdat dat niet de impact zou hebben die u nodig had.

Want als u problemen hebt met de voorstelling, probeer dan niet aan te nemen dat het ongrijpbare dat uw symbool is, gemakkelijker te begrijpen is dan het tastbare. Blijf vragen “Wat is de work-around… praat met de work-around” en ook “Hoe kan ik dit compenseren”

Soms loont het de moeite dat het team zich kan aanpassen aan het irrationele gedrag van een individu in tegenstelling tot het willoze gedrag dat ze vertonen.